Okulumuzun Tarihçesi

29.11.2018 849

Okulumuz Gaziosmanpaşa Lions Kulübü tarafından 1986 yılında yapılmaya başlanmış, 1987-1988 Eğitim öğretim yılında tamamlanarak eğitim-öğretime başlanmıştır. Bilindiği gibi lion İngilizce bir sözcük olup Türkçe karşılığı ise “aslan” anlamına gelmektedir. Okulumuz Gazi Mahallesinde bulunduğu için ki “aslan” ve “gazi” isimleri birleştirilerek okulumuza Aslangazi ismi verilmiştir.

Lions Kulübünün yaptırmış olduğu binamız 2 katlı, 7 derslik ve 2 idareci odası bulunan küçük bir bina idi. Mahallemizin yoğun göç alması ve nüfusunun artması nedeniyle küçük bina ihtiyacı karşılayamaz oldu. Bunun üzerine İl Özel İdaresi aynı bahçe içerisinde 4 katlı, 11 derslik ve 4 idareci odası bulunan bir bina daha yaptırdı. Bu bina 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçti. Fakat hızlı artan öğrenci sayısı nedeniyle bu binada ihtiyaca cevap veremedi.

İlk olarak Lions Kulübü tarafından yapılan iki katlı bina yıkılarak onun yerine 2005 yılında 30 derslikli, 3 idareci odası, 2 laboratuar, 1bilgisayar sınıfı, 1 kütüphane, 1 çok amaçlı salon ve 1 resim atölyesi bulunan yeni bir bina yapıldı.

Okulumuz iki blok ortak bahçeyi kullanmaktadır. Okulumuz 33 ortaokul, 34 ilk okul şubesi ile ikili öğretim olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Toplam 36 derslik, bir fen laboratuarı, bir bilgisayar sınıfı, bir konferans salonu ve bir kütüphane bulunmaktadır. Bir sabahçı, üç öğlenci olmak üzere dört anasınıfı şubesi bulunmaktadır.